مشکلات رایج ماشین های لباس شویی
با ما همراه باشید تا 10 مشکل رایج ماشین لباسشویی و راه حلهای آنها، بیشتر آشنا شویم. بهطور کلی مشکلاتی که ممکن است در بازه زمانی استفاده از دستگاه ماشین لباسشویی پیش بیاید، معمولاً تکراری و یکسان هستند. کسب کمی اطلاعات در این زمینه تا حدود زیادی میتواند شما را از مراجعه به مراکز تعمیر و نمایندگیها، بینیاز کند. این 10 مشکل رایج ماشین لباسشویی هستند؟
چه زمانی به تعمیر ماشین لباسشویی نیاز داریم؟
خرابی ماشین لباسشویی عملکرد آن را با مشکل مواجه میکند و ممکن است لباسها به خوبی شسته نشود. معمولا علت خراب شدن لباسشویی نامشخص است؛ گاهی دستگاه کاملا از سرویسدهی خارج میشود و نیاز به تعمیر اساسی لباسشویی پیدا میکنید.
بههرحال این دستگاه از وسایل گران قیمت منزل به حساب میآید که برای افزایش طول عمر آن، بهتر است تعمیر و سرویس آن در اسرع وقت انجام شود. اگر شما نیز به هر یک از خدمات تعمیرات لباسشویی نیاز داشتید میتوانید از یک تعمیرکار ماشین لباسشویی بخواهید که دستگاه شما را سرویس کند.
1- روشن نشدن دستگاه
اولین دلیل معیوب شدن کابل برق است که باعث عدم روشن شدن ماشین لباسشویی می شود. در این هنگام میبایست سیستم برق ماشین لباسشویی مورد ارزیابی قرار گرفته و عیب یابی شود. خراب بودن کلید ماشین لباسشویی دلیلی دیگر در روشن نشدن است.
اگر هیچ یک از موارد گفته شده دلیلی بر روشن نشدن نبود احتمالا رابط های میکروسوئیچ در آن دچار مشکل شده است. میکروسوئیچ به آن دسته از سیم هایی گفته می شود که از طرف تایمر به سمت درب ماشین لباسشویی می روند. راه های مختلفی در جهت اطمینان از سالم بودن این قسمت وجود دارد که در صورت سالم نبودن شما می بایست برای تعویض میکروسوئیچ اقدام کنید.
2- آبگیری نکردن ماشین لباسشویی
اهمیت آب گیری لباس ها در ماشین لباسشویی بسیار مهم است. آبگیری نکردن ماشین لباسشویی دارای دلایلی مختلف است. ساده ترین دلیل آن باز بودن درب ماشین لباسشویی است. در این قسمت نیز خراب بودن میکروسوئیچ یا سیم های رابط در ماشین لباسشویی می تواند باعث بروز چنین مشکلی شود. از دلایل دیگر آبگیری نکردن ماشین لباسشویی می توان به خراب بودن هیدرواستات و یا معیوب شدن شیر های ورودی آب اشاره نمود.
3- توقف ماشین لباسشویی پس از مرحله ی آبگیری
بسیار پیش می آید که ماشین لباسشویی پس از اتمام عملیات آبگیری متوقف شده و عملیات بعدی را به انجام نمی رساند. خراب شدن هیدرواستات می تواند منجر به بروز چنین مشکلی شود. ارتباط بین هیدواستات و کنتاکت مشترک متصل شده به موتور بسیار مهم است. اگر ارتباط بین این دو قطع شود می تواند عملیات را پس از آبگیری متوقف نماید.دلیل دوم سوختن موتور تایمر در ماشین لباسشویی است. از طرفی قطع شدن سیم های رابط در بین موتور تایمر و هیدواستات باعث بروز مشکل فوق خواهد شد.
4- ماشین لباسشویی حرکت میکند!
اگر ماشین لباسشویی تان در هنگام کار، سر و صدای زیادی ایجاد میکند و حتی حرکت هم میکند، اصلاً نگران نباشید! چرا که این مورد هم یکی از مشکلات رایج ماشین لباسشویی است که به سادگی حل میشود.
مهمترین دلیلی که سبب ایجاد این مشکل میشود، تراز نبودن کف ماشین لباسشویی است. دستگاه بهطور طبیعی هنگام انجام روند شستشو دچار لرزش میشود؛ حال اگر پایههای آن روی زمین تراز نباشند، حرکت خواهد کرد. بهترین کاری که برای رفع این مورد میتوانید انجام دهید، استفاده از تختههایی 3 یا 4 لایه در زیر پایههای آن است. همچنین از علل دیگر این اختلال میتوان به بار نا متعادل و یا تسمه دیگ که در موارد قبل بررسی کردیم، اشاره کرد.
5- آب داخل لباسشویی نمیآید
نیامدن آب یکی از مشکلات رایج ماشین لباسشویی است که معمولاً نیاز به تعمیر و سرویس دارد. از پررنگترین دلایلی که سبب ایجاد این مشکل میشود، فشار کمآب است. هنگامی که فشار آب کم باشد، به داخل دیگ نمیرود و نمیتواند اقدامات آبگیری را انجام دهد. حال راه حل چیست؟
برای حل این مشکل لازم است شیلنگ آب را مورد بررسی قرار دهید. ممکن است این شیلنگ، پیچ خورده باشد یا آسیب دیده باشد؛ از این رو آن را صاف کنید و یا در صورت نیاز تعویض کنید. همچنین دقت داشته باشید که شیر آب باز باشد! گاهی سادهترین اختلالها مشکلات جدی ای را برای ما ایجاد میکنند.
6- خروج آب از ماشین لباسشویی در حین کار
نشت آب از ماشین لباسشویی در حین کار برای خانم های خانه دار فاجعه است. چرا که کل محیط با خروج آب خیس شده و برای فرد دردسر ساز می شود. این مشکل از رایج ترین مشکلاتی است که برای ماشین لباسشویی اتفاق می افتد. در این هنگام با توجه به محل نشت آب می توان به این نتیجه دست یافت که مشکل کجاست. هر گاه با چنین مشکلی مواجه شدید محل دقیق نشت آب را شناسایی کنید.
در صورتی که مشکل از لوله های رابط بوده و قسمت نشتی در آنجا باشد این لوله ها می بایست تعویض گردند . اما موارد دیگر برای نشتی آب وجود دارد که ترکیدگی قاب مخصوص جاپودری، واتر پمپ و مواردی از این قبیل را شامل می شود. در این حین باید قطعات گفته شده تعویض گردند.
7- گرم نشدن آب در ماشین لباسشویی
قسمت هیتر بخش مهمی در ماشین لباسشویی است که گرم کردن آب را انجام می دهد. از این رو گرم نشدن آب مستقیما به دلیل وجود ایراد در هیتر می باشد. برای حل این مشکل هیتر باید باز شده و مورد بررسی قرار گیرد. قطع شدن سیم رابط در بین تایمر و هیتر می تواند منجر به گرم نشدن آب ماشین لباسشویی شود. برای حل این مشکل سیم های رابط در این قسمت باید تعویض گردند.
8- تخلیه نشدن آب چرک از ماشین لباسشویی
یک ماشین لباسشویی سالم پس از شست و شوی لباس ها می بایست آب چرک ناشی از آن را خارج کند. اما گاهی این عملیات در ماشین لباسشویی انجام نمی شود. دلیل این امر مستقیما به خراب بودن و یا گرفتگی سیستم تخلیه بر میگردد. در صورتی که مشکل از پمپ تخلیه باشد با تعویض آن می توان مشکل را برطرف نمود.
9- مواد شوینده پخش نمیشود
اگر مواد شوینده به صورت اتوماتیک پخش نمیشود باید دو مسئله زیر را بررسی نمود:
- پخش کننده باید تمیز شود
هر ماه با یک فنجان آب گرم و سرکه سفید پخش کننده رو کاملا بشویید. سرکه رو داخل پخش کننده بریزید و لباسشویی را در مرحله معمولی شستشو روشن کنید. با این کار رسوب و یا گرفتگی از بین رفته و پخش کننده شما مثل روز اول کار می کند.
-
محصول نادرست
دفترچه راهنمای کار با ماشین لباسشویی را بخوانید تا متوجه بشوید چه محصولی برای دستگاه شما مناسب است. استفاده از محصول نادرست و یا درصورت استفاده از مواد شوینده سفید کننده باعث ایجاد گرفتگی و رسوب می شود.
10- ماشین لباسشویی چرخه شستشو را کامل انجام نمیدهد
آخرین بخش از مشکلات رایج در ماشین لباسشویی مشکل مهمی نیست و راحت عیب یابی می شود! اگر ماشین لباسشویی حتی بعد از تمام شدن مراحل شستشو به کارش ادامه میدهد، به احتمال زیاد تایمر خراب شده است. پنل کنترل رو بردارید و اتصالات را بررسی کنین که سوختگی یا خوردگی نداشته باشند. نصب یک تایمر جدید مشکل را حل می کند.
اما پیشنهاد میشود این کار را به متخصص تعمیر لباسشویی بسپارید تا با حاضر شدن در محل مورد نظر ضمن برطرف نمودن این مشکل، بررسیهای لازم و پیشگیرانه را نیز انجام دهد.